Verkiezing Beste Buur weer van start

De verkiezing Beste van Buur is weer van start gegaan. Het is inmiddels alweer de achtste editie waarbij inwoners van de gemeente Hof van Twente kunnen iemand uit de eigen omgeving kunnen nomineren voor deze titel. De uitreiking vindt plaats op de jaarlijkse Burendag op zaterdag 28 september. Nomineren kan tot 9 september aanstaande via deze LINK

Een genomineerde kan een directe buur zijn, maar ook iemand die verderop woont en veel voor iemand of een wijk betekent. De ‘Beste Buur’ is bijvoorbeeld de buurman- of vrouw die veel voor de buurt doet zonder dat hij of zij in het middelpunt staat. Het kan ook diegene zijn die zorgt voor een vrolijke noot in de buurt, activiteiten organiseert, behulpzaam is of juist een inwoner is die een luisterend oor aan anderen biedt.

Een onafhankelijke jury zal de noodzakelijke toelichtingen bij de nominaties bekijken om de winnaar te bepalen. In Hof van Twente bestaat de jury uit een aantal Beste Buur winnaars van voorgaande jaren. De winnaar wordt op Burendag wordt in het zonnetje gezet en ontvangt een cheque ter waarde van €500,00 uit handen van de woningcorporaties. De winnaar mag zelf bepalen op welke wijze deze buurtcheque wordt besteed ten behoeve van de buurt.

De Beste Buur is in Hof van Twente een gezamenlijk initiatief van Gemeente Hof van Twente, de Woningcorporaties Viverion en Wonen Delden, hun huurdersorganisaties en welzijnsorganisatie Salut. Opgeven kan dus via salut-welzijn.nl/beste-buur. Bellen kan via telefoonnummer 0547-260053.