Goor scoort provinciaal laag op leefbaarheid

De leefbaarheid in Goor is ruim voldoende maar staat desondanks op de één na laatste plaats op der ranglijst van Overijssel die op dit gebied is gemaakt door onderzoekers van de Regiobank. Het onderzoek heeft een ranglijst gemaakt van alle kleinere woonplaatsen ranglijsten gemaakt en daaruit bleek dat Goor samen met Vroomshoop en Olst de staart van de provinciale ranglijst vormen. Delden is daarentegen als uitstekend beoordeeld en voert deze lijst samen met Staphorst en Holten aan…

Het onderzoek vindt plaats op het moment waarop de bezorgdheid groeit over de leefbaarheid buiten de grote steden. De bevindingen benadrukken dan ook de regionale verschillen en het potentieel negatieve effect van verdwijnende voorzieningen op de leefbaarheid van kleinere woonplaatsen.

Een van de uitkomsten van het onderzoek is dat de dichtheid van de ontmoetingsplekken hoger is in kleinere woonplaatsen. Er zijn in kleinere woonplaatsen veel meer inwoners per ontmoetingsplek dan in een grotere plaats, dus zal het openen of sluiten van zo’n ontmoetingsplek in kleinere woonplaatsen mogelijk dus een groter effect hebben dan in grotere woonplaatsen. De Regiobank wil zich inzetten voor de leefbaarheid op diverse gebieden.