GFC met speels gemak naar finale nacompetitie

GFC speelt de volgende week de finale om een plek in de vierde klasse. De ploeg van trainer Romano Lammerttink won vandaag in de halve eindstrijd gemakkelijk van SV Mariënheem. Het werd maar liefst 8-2 op sportpark Heeckeren. GFC was vanaf minuut één de betere ploeg en kwam door een strafschop, na hands in het 16-metergebied, na een half uur op voorsprong. Tim Wassink schoot binnen vanaf elf meter. Niet veel later kwam de spits weer tot scoren en was het 2-0. Vlak voor de thee poeierde Finn Schreurs een bal op prachtige wijze in de kruising en was het duel gelopen: 3-0…

In de tweede helft deed Mariënheem na tien minuten iets terug, 3-1 maar zes minuten later was het alweer raak aan de andere kant. Daan Zwierink tekende voor de 4-1. Kort daarop schoot Mick Visser de 5-1 binnen. Een kwartier voor tijd maakte Tim Wassink zijn derde van wedstrijd en was het al 6-1. Het werd 7-1 door een treffer van Kjeld Kiestra en de achtste goal kwam op naam van wederom Tim Wassink die daarmee zijn vierde goal van dit duel kon bijschrijven. Voor de statistieken werd het in de slotfase nog 8-2.

GFC speelt volgende week de finale, op neutraal terrein tegen Harfsen. Die ploeg kwam dit seizoen uit in de zaterdag vierde klasse D, waarin het 9e werd, en won vandaag in de halve eindstrijd van FC Aramea met 3-1. Het is nog niet bekend waar die finale gespeeld wordt.