Nacompetitie voor vierde klasse: GFC en Twenthe thuis, Hector naar Enschede

Het uur U is daar voor de Goorse clubs in de vierde en vijfde klasse. Dit weekeinde start de nacompetitie met de halve finales voor uiteindelijk een plek in de vierde klasse. Allereerst probeert GFC zich te handhaven nadat daarvoor het gelijke spel van vorige week tegen Lutten nét niet genoeg was. Vanmiddag is in Goor vijfdeklasser Mariënheem de opponent (14:30 uur) en de rood zwarten, die al enige tijd met een aantal blessure kampen, hebben dan de hoop onder meer weer gevestigd op topscorer Tim Wassink. Er moet hoe dan ook een winnaar komen die volgende week speelt tegen de winnaar van het duel tussen Harfsen en FC Aramea…

Twenthe neemt het morgen thuis op tegen sv Raalte (14:00 uur). De ploeg van de scheidende trainer Mark Bolink is goed op dreef de laatste weken en lijkt uitstekende papieren te hebben om de finale van de play offs te bereiken. Met name Mart Lammertink is goed op schot voor de Tricolores die de laatste vier competitieduels wisten te winnen. Toch mag van onderschatting geen sprake zijn want sv Raalte, de ploeg van oud-Hectortrainer Jordy Drenth, won de afgelopen die competitiewedstrijden en scoorde daarin maar liefst 15 keer.

Hector, tenslotte, hoopt op een andere nacompetitie dan vorige seizoen toen in de halve finale kansloos werd verloren van De Hoven (0-3). Morgen is in Enschede De Tubanters 1897 de opponent (14:00 uur). De Enschedeërs werden elfde in de vierde klasse B en is geen onbekende voor Hector dat vorig seizoen (12 maart 2023) nog met 0-1 won in Enschede. Hector speelde in de afgelopen twee wedstrijden met 1-1 en 4-4 gelijk en speelt bij winst morgen een week later op neutraal terrein de finale tegen BVV Borne.