GFC naar nacompetitie na gelijkspel tegen Lutten

GFC heeft vanmiddag het laatste competitieduel tegen sc Lutten met 2-2 gelijk gespeeld. Daardoor zijn de rood zwarten veroordeeld tot de nacompetitie om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen. Daarin is volgende week allereerst Marienheem de tegenstander. Daarna volgt, bij winst, een finale op neutraal terrein tegen de winnaar van Sportclub Deventer-FC Aramea…

In het duel van vanmiddag was het Lutten dat overheerste in het eerste halve uur en daarin drie goeie kansen kreeg. Toch kwam GFC op voorsprong. Tim Wassink kwam alleen voor de keeper en schoot goed binnen: 1-0 was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Lutten snel op gelijke hoogte door een treffer van David Koopman die binnen een minuut raak schoot: 1-1. Kort daarna bracht Olaf Siegers GFC weer op voorsprong. In de 55ste minuut werd het 2-2 nadat Frank Altena namens de bezoekers kon binnen schieten. In de 62ste minuut knakde Tim Wassink van net buiten de 16 meter nog kiezelhard op de lat en even later dacht iedereen aan een strafschop toen Thijs Moormann onderuit werd gehaald in de 16 meter maar de scheidsrechter kende geen penalty toe. Daarna probeerde GFC het wel maar gescoord werd er niet meer.