Nieuw plan voor ontwikkeling centrum Goor

Goorse ondernemers en de gemeente Hof van Twente gaan samen aan de slag met het centrum van Goor. Gisteren hebben zij hun akkoord gegeven aan adviesbureau BRDG Advies om hiervoor een plan te schrijven. Dat moet na de zomer leiden tot verbeteringen in het stadshart. In de afgelopen periode heeft de gemeente verschillende gesprekken gevoerd met winkeliers, vastgoedeigenaren en inwoners. Zij noemden daarin onder andere de leegstand op belangrijke plekken in het centrum, de verbinding tussen het Weversplein en de Grotestraat én de algemene uitstraling van het centrum als aandachtspunten. Deze zullen moeten terugkomen in het plan van BRDG Advies…

Wethouder Edwin Scheperman noemt 2024 een belangrijk jaar voor het centrum van Goor. “Er is de afgelopen jaren veel gebeurd, maar nu willen we verder. Er lag al een vijfjarenplan klaar voor het centrum van Goor. Dat hebben we nadat ik wethouder ben geworden gefinetuned. Nu gaan we er écht mee aan de slag. We werken daarbij samen met de ondernemers in het gebied, want zij zijn nodig om onze plannen te verwezenlijken.” BRDG Advies verwacht het plan volgende maand op te kunnen leveren. Na de zomer kunnen gemeente en ondernemers vervolgens starten met de uitvoering.

Na de zomer beslissen centrumondernemers eveneens of ze verder willen met de bedrijveninvesteringszone (BIZ), waarbinnen ondernemers zelf hun winkelgebied verbeteren. Paul Reef van de Stichting BIZ hoopt dat collega-ondernemers in november stemmen voor nog eens vijf jaar BIZ. “Ik wil me de komende vijf jaar blijven inzetten voor een mooier en leefbaarder Goors centrum. Mocht de BIZ in november niet herkozen worden, dan ben ik bang dat alle plannen en ideeën niet zullen doorgaan. Zonder de steun van de ondernemers en pandeigenaren gaat zelfs de kerstverlichting niet meer aan. Dan is het maar afwachten welke toekomst er dan nog is voor het Goorse centrum.”