Zilveren Rozen voor meezingkoor DitisGôôrus

Meezingkoor DitisGôôrus viert het 25-jarig bestaan met een grote jubileumshow aan het einde van deze maand in De Reggehof. Wat ooit begon als idee onstaan op het terras bij De Ster mondde uit in een volwaardig koor dat al snel uitverkochte voorstellingen speelde in het Goorse theater en zich ook buiten Goor liet gelden…

De eigen shows van het smartlappenkoor hebben allemaal één ding gemeen. In de titel van de show zat én zit altijd het woord ‘rozen’. Plastic Rozen, Hemelrozen, Buurtrozen met als klap op de vuurpijl de grote productie ‘Rooie Rozen’. Deze werd opgevoerd in één van de verlaten hallen van de voormalige Twentse Stoomblekerij. Benno Elkink, Gerrit Caudron, Martin van Noort en Jan Hofmeijer, schreven een stuk over de opkomst van het vrouwenkiesrecht, toen 100 jaar geleden tegen de achtergrond van het textielverleden in Goor.

In 2020 werd de naam van het koor omgedoopt in ‘Meezingkoor DitisGôôrus’ om meer recht te doen aan het repertoire en het hoge meezinggehalte.

Het koor, onder leiding van Han Klarenbeek, viert haar 25-jarig jubileum op 24 en 25 mei in de Reggehof in Goor met de show ‘Zilveren Rozen’. Een show met liedjes uit de afgelopen 25 jaar die iedereen mee mag en kan zingen, aan elkaar geregen met korte stukjes tekst en sketches uit shows van de afgelopen 25 jaar.
Kaarten voor de show zijn verkrijgbaar bij Primera De Bandijk of via moc.liamgnull@4202nezornerevliz.