Nieuwe achterpadverlichting voor bewoners ’t Tuindorp

Het is een hele aardige voor scrabble: achterpadverlichting. In dit geval is de woordwaarde van minder belang voor bewoners van de Goorse volkswijk ’t Tuindorp. Wel het gevoel van veiligheid. Waar het ’s avonds donker was in de smalle paadjes achter de huizen is er nu overal licht. Geschonken door de gemeente Hof van Twente en Viverion in het kader van het 100-jarig bestaan van het de volkswijk dat vorig jaar oktober werd gevierd. Dat zou twee jaar eerder zijn maar toen gooide corona roet in het eten…

Op ’t Tuindorp zijn de oude en defecte armaturen vervangen en zijn er eveneens elf extra lampen opgehangen. De nieuwe lampen zijn gemaakt van verstevigd pvc, waardoor er minder kans is op beschadigingen. Ook hangt nu overal led-verlichting. Het Tuindorp wordt inmiddels ook op andere manieren onder handen genomen. Zo wordt momenteel gewerkt aan de vergroening van het Herman Heijermanplein.

(Op de foto: opzichter Hisam (links), wethouder Hannie Rohaan, 2e van links en Eva van Viverion met enkele bewoners (rechts).