Isolatie en bespaaractie gemeente Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente start deze week met een isolatie- en bespaaractie. Wie eigenaar is van een grondgebonden koopwoning en in 2023 een voorschot energietoeslag heeft ontvangen komt voor de actie in aanmerking. Ook als de woning energielabel D of lager heeft kunnen huishoudens meedoen…


De gemeente Hof van Twente wil dat bewoners met lagere inkomens, die in een woning met
een lager energielabel (D of lager) wonen, de warmte in huis kunnen behouden én kunnen
besparen op hun energierekening. Edwin Scheperman, wethouder duurzaamheid: “Met deze isolatie- en bespaaractie bieden wij extra ondersteuning. Als woningeigenaar kiest u zelf met welke isolatiemaatregel u uw woning warm wilt houden, en als huurder kiest u welk energiezuinig witgoedapparaat u aanschaft.”

De gemeente voert deze actie uit met middelen van de Rijksoverheid. Met de isolatieactie kan een vloer, de bodem, het dak of de ramen in van huizen worden geïsoleerd door gecertificeerde bedrijven.

Bewoners van huurwoningen die een voorschot energietoeslag hebben ontvangen, kunnen hun oude witgoedapparaten van minimaal acht jaar oud, zoals koelkasten, vriezers en wasmachines, omruilen voor nieuwe, energiezuinige witgoedapparaten. Dit is mogelijk met de kadokaart die de gemeente beschikbaar stelt.