De Waerdenborch lanceert ‘Maakboek’

Scholengemeenschap De Waerdenborch heeft samen met CSG Reggesteyn een zogenoemde ‘Maakboek’ gelanceerd. Deze is ontwikkeld voor leerlingen van groep 7 in het basisonderwijs om deze te enthousiasmeren voor techniek. Dit innovatieve project stelt leerlingen in staat om op een laagdrempelige manier zelf op ontdekkingsreis te gaan, waarbij de leerdoelen van SLO (Stichting Leerplanontwikkeling) voor Wetenschap & Technologie worden gevolgd…

Marcel Vaneker, initiatiefnemer vanuit De Waerdenborch: “Maakboek is ontstaan vanuit onze gedeelde passie voor techniek en het verlangen om leerlingen te inspireren en de diverse veelzijdige kanten van techniek te laten ervaren. We geloven dat leren het meest effectief is als het leuk en hands-on is. Maakboek biedt kinderen de kans om te experimenteren, te creëren en te ontdekken”. Alle groep 7-leerlingen die het zogenoemde Technolab van De Waerdenborch of Reggesteyn bezoeken, ontvangen een gratis exemplaar van het nieuwe Maakboek dat vorige week op de Waerdenborch werd gepresenteerd.

(Op foto vlnr: Barbara Smith, Technolab Goor, Marcel Vaneker projectcoördinator STO De Waerdenborch en Koen Vehof, Technolab Holten)