102 jaar Tuindorp wordt zaterdag gevierd

Het Tuindorp bestaat inmmiddels 102 jaar en dat wordt komende zaterdag gevierd. Het is begonnen als een bescheiden plekje waar arbeiders zich vestigden. Inmiddels is het een karakteristieke volkswijk en de oudste in de gemeente Hof van Twente. Het 100-jarig bestaan kon vanwege corona niet worden gevierd en daarom gebeurt dat komende zaterdag, 14 oktober. Alle inwoners van het Tuindorp zijn uitgenodigd om samen te komen en deel te nemen aan ouderwetse Hollandse spelletjes…

Het programma start om 14:00 uur met de officiële opening door wethouder Hannie Rohaan en Tonita Garritsen van Viverion. De woningen op het Tuindorp zijn de laatste 10 jaar voor een groot deel verduurzaamd. Daarnaast wordt de wijk vergroend door met het creëren van groene ruimtes waaronder een wadi. ook worden de bankjes voor de woningen vervangen.

Naast de wijkraad is er een samenwerkende werkgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van diverse organisaties, waaronder de politie, woningbouwcorporatie Viverion, de gemeente en Salut. Gezamenlijk streven zij naar een duurzame toekomst voor Tuindorp, waarbij de behoeften van de bewoners centraal staan.