Actiegroep tegen houtkap ‘Bosje van Poortman’

Bewoners van De Whee, de Hogenkamp en de Hiltjesdamweide te Goor hebben deze week geprobeerd om gemeenteraadsleden ervan te overtuigen dat er geen bomen gekapt moeten worden ten behoeve van de woningbouw op het terrein van de voormalige Stoomblekerij. De buurtbewoners zien liever dat dit bestaande groen een vertrekpunt vormt voor de geplande huizenbouw en niet omgekeerd. Met name het zogenoemde ‘Bosje van Poortman’ staat op de nominatie om voor een groot deel te verdwijnen…

Het betreft in dit geval het deelproject ‘Ontwerpbestemmingsplan ‘Op Stoom Merelstraat’ waar vijf vrijstaande woningen, acht twee-onder-een-kappers en 21 rijtjeswoningen in gebouwd moeten worden onder meer op het voormalige zwembadterrein. De tegenstanders willen niet dat dit ten koste gaat van een bestaande houtwal met onder anderen abelen en kornoelje. Een van de actievoerders is Gerrit Klaassen die eerder al wilgen liet planten op het terrein bij De Regge en daarvoor een aantal prominenten inschakelde.

Mathijs Gelen van In Beweging, Edwin Scheperman (VVD) en Eric Rikkert (CDA) gingen in op de uitnodiging en hoorden de buurtbewoners aan. Komende dinsdag beslist de gemeenteraad of de bomen op die plek gekapt mogen worden.