Nieuw tuinmeubilair voor Havezathe Heeckeren

De Stichting Vrienden van het Heeckeren heeft de bewoners van de zorglocatie Havezathe Heeckeren verrast met nieuw tuinmeubilair en aankleding van de verschillende terrassen op de woonlocatie. Zo zijn er rond de waterput aan de voorzijde en in de tuin verschillende robuuste picknickbanken geplaatst aangekleed met plantenbakken. Ook zijn er ‘fleurige’ stapelbare stoelen en parasols geleverd…

Stichting Vrienden van het Heeckeren is een aantal jaren geleden ontstaan na het opheffen van de Stichting Beheer Bus Woonzorgcentrum Goor. Het batig saldo dat op dat moment op de rekening stond, wordt beheerd door de Vrienden van het Heeckeren en is beschikbaar voor wensen die ten goede komen aan de bewoners en/of hun woonlocatie Havezathe Heeckeren.

Het terrein van Havezathe Heeckeren wordt sinds kort onderhouden door de bewoners. Samen met begeleiders vormt dit een onderdeel van de dagbesteding van een aantal bewoners. Zo zijn in de afgelopen weken de tuinen op de locatie flink onder handen genomen. De Mariakapel op het terrein van het voormalige klooster heeft in de afgelopen weken eveneens onderhoud gehad.

In opdracht van de Stichting Vrienden van het Heeckeren heeft Richard Landuwer van Welkoop Markelo afgelopen week het tuinmeubilair en de aankleding van de terrassen geleverd. De dagbesteding gaat samen met de begeleiding binnenkort aan de slag om de plantenbakken te vullen met potgrond en planten. Ook deze worden aangeboden door de Stichting Vrienden van het Heeckeren.

Tijdens de Truckrun Hof van Twente, afgelopen zaterdag was een bord in een van de vrachtwagens te zien gemaakt door Heeckerenbewoner Wesley die daarmee De Welkoop bedankte.