Goorse Nienke naar Heracles Almelo

De 19-jarige Goorse Nienke van den Einde is geselecteerd voor ‘Het Passend Voetbalteam’ van Heracles Almelo. Dat is een voetbalteam voor regionale voetbaltalenten met een beperking. Ze mag een jaar lang voetballen in Het Heracles-shirt en zal iedere maand op Erve Asito, het stadion van Heracles, komen om daar met andere talenten uit de regio te trainen én te spelen onder leiding van trainer Peter van Meerten. De Almelose voetbalclub wil hiermee laten zien dat het ondanks een beperking, mogelijk is om op hoog niveau te spelen…

Foto: Joy Stempher

Van den Einde speelt haar wedstrijden bij RKSV NEO in Borne. “Ik speel normaal altijd in de spits, maar welke positie ik bij Heracles krijg weet ik nog niet”, vertelt Nienke op de website van 1Twente. Dat hoort ze eind oktober, wanneer ze de eerste wedstrijd speelt tegen FC Emmen.

Nienke zegt enorm blij te zijn om te morgen spelen voor de Almelose voetbalclub mag spelen al is dat niet haar favoriete voetbalclub. “Ik ben voor Ajax, alleen dit seizoen even niet. Ze hebben nu geen leuk team, die kunnen echt niet voetballen”, lacht ze.

vlnr: Peter van Meerten, Nienke van den Einde en Heracles-directeur Rob Toussaint (Foto: NESimages.nl)