Alzheimer-café met theatergroep en sprekers

Het is vandaag Wereld Alzheimer Dag (WAD). Een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan dementie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft deze dag uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag en het Alzheimer Café in Goor sluit zich hier bij aan. Dit jaar staat de aandacht in het teken van het thema ‘Om de Tafel’. Het Alzheimer Café nodigt iedereen van harte uit om vanavond naar De Reggehof te komen en deel te nemen aan deze avond die om 19:15 uur van start gaat…

Tijdens deze avond wordt de aandacht gevestigd op de begin- en middenfase van dementie, en dan met name op de periode van de ‘niet pluis-fase’ tot aan de daadwerkelijke diagnose. Theatergroep ‘Ons Genoegen’ uit Diepenheim komt met inspirerende theaterstukken terwijl als sprekers Sander Winkelman, praktijkverpleegkundige, Susan Pol, casemanager en schrijver Marcel Garritsen aanwezig zullen zijn.

In de foyer van De Reggehof is een informatiemarkt. Hier kunnen bezoekers advies en informatie inwinnen over diverse onderwerpen, zoals Casemanagement, Praktijkondersteuning Huisarts, Thuisbegeleiding, de dementheek, de dagvoorziening en de Stichting Franje. De toegang is gratis. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Salut via telefoonnummer 0547-260053, WhatsApp via 06-2089 4999, of per e-mail via ln.njizlew-tulasnull@ofni.