De Groene Helden van De Hof

In de gemeente Hof van Twente zijn er veel initiatieven waar verschillende ‘Groene Helden’ achter schuilgaan. Vrijwilligers die zich inzetten voor het vergroenen van de omgeving en van alles kunnen vertellen over hoe leuk en gemakkelijk ‘groen doen’ kan zijn. Deze mensen zijn geïnterviewd en in beeld gebracht door fotograaf Kees Muizelaar. De gratis expositie is te bezoeken op diverse locaties en onder meer te zien achter de ruiten van de Goorse bibliotheek…

De expositie is onderdeel van de ‘Maand van het Groen Doen!’ in september. Tijdens deze maand zijn er verschillende groene activiteiten te ondernemen zoals een groene fietsroute op 19 september, een dag van het groen met workshops en activiteiten op 29 september en op zaterdag 30 september een culturele ‘Dichter bij de Natuur’-dag met gedichten en muziek van bekende namen als Ramsey Nasr, Johanna ter Stege, Wouter Munsterman en Melanie Brilman. Ook zijn er groene films voor groot en klein te zien in De Reggehof.

De ‘Maand van het Groen Doen’ Is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’, waarmee de bibliotheek samen met de gemeente Hof van Twente onder meer met De Groene Loper, De Reggetuin, Hofvogels, en Filmhuis Alleman wil laten zien hoe gemakkelijk ‘groen doen’ kan zijn. Meer informatie via deze LINK.