Vastgoedsector aangespoord onrechtmatigheden te melden

Meld Misdaad Anoniem (M.) start samen met gemeenten en de private sector een campagne tegen misstanden in de vastgoedbranche. Regelmatig wordt vastgoed misbruikt voor criminele doeleinden. Ook in Goor kan het voorkomen en is het voorgekomen dat panden worden ingezet voor drugs, de opslag van illegale goederen, illegale prostitutie of om crimineel geld wit te wassen. Burgemeester Nauta roept onder meer makelaars, notarissen, taxateurs, vastgoedbeheerders, hypotheekadviseurs, accountants en belastingadviseurs op om misstanden te melden…

“Zij zijn soms op de hoogte van criminaliteit doordat ze in hun werk afwijkingen signaleren. Denk aan ongebruikelijke betalingen, scheve prijsverhoudingen of vervalste documenten. De impact van ondermijnende criminaliteit is groot, ook in de vastgoedbranche. Leefbaarheid en veiligheid komen in het geding. Om dit in te perken moeten we samenwerken. Ik roep u daarom op om melding te maken bij Meld Misdaad Anoniem, wanneer u zaken ziet die niet door de beugel kunnen.”

Vorig jaar is de campagne al in tientallen gemeenten uitgevoerd. In deze gebieden werd 30% meer gemeld ten opzichte van het jaar daarvoor. Melden kan telefonisch via 0800-7000 of online via een meldmisdaadanoniem.nl/melden.