Salut lanceert Hof Gezond met fysiotherapeuten

Met negen samenwerkende fysiotherapiepraktijken uit Goor, Delden, Markelo, Hengevelde en Diepenheim lanceert welzijnsorganisatie Salut het nieuwe project ‘Hof Gezond op jouw manier’. Gedurende de maanden september en oktober is voor inwoners een speciale actie om gratis inzicht te krijgen in de eigen gezondheid vanuit eigen motivatie en mogelijkheden. De actie is onderdeel van het pilotproject Positieve Gezondheid…

De voorbereiding van dit project is een jaar geleden gestart. De fysiotherapeuten zetten in op een goede samenwerking met onder andere huisartsen, diëtisten, praktijkondersteuners, sportverenigingen en behandelaren. “In plaats van de focus op zorg en ziekte, willen we veel meer preventief aan de voorkant investeren in gezondheid met focus op eigen regie. Daarom werken we gezamenlijk aan dit project”, aldus Henk Abels, coördinator preventieakkoord.


Alle deelnemende fysiotherapiepraktijken hebben medewerkers opgeleid om de gesprekken te kunnen voeren op basis van Positieve Gezondheid. Naast de gesprekken met de inwoners en de campagne “Hof Gezond op jouw manier”, wordt er in dit project onderzoek gedaan door Saxion Hogeschool in samenwerking met ’t Roessingh, centrum voor revalidatie en Twentse Koers.


Aanmelden voor een gesprek kan vanaf morgen, 1 september, via de website www.hofgezond.nl.
Deelname is kosteloos en beperkt tot een maximum aantal deelnemers. De deelnemende fysiotherapiepraktijken uit Goor zijn Fysiotherapie & Fysiofitness Smit, Flex-S en Fysiotherapie De Oliphant uit Goor.