Weer hulptransport vanuit Goor naar Oekraïne

Morgen, 15 juli, vertrekt er weer een vrachtwagen vanuit Goor richting Oekraïne. Daar waar Pax Kinderhulp eerder twee transportbussen heeft gevuld met goederen naar Chernihiv, rijdt er nu een vrachtwagen waarin een complete tandartsenpraktijk wordt vervoerd naar een ziekenhuis in Borzna. Daar kunnen kindertehuiskinderen, kinderen met een beperking én kinderen uit sociaal arme gezinnen gratis geholpen worden. Daarnaast worden er ook andere medische hulpgoederen meegestuurd naar de regio Chernihiv die als doorgang werd gebruikt door de Russen…

Naast de tandartspraktijk wordt door pax Kinderhulp twee fysiotherapiepraktijken ingericht voor kinderen met een beperking. Ook de benodigdheden voor een huisartspraktijk gaan mee voor een nog te bepalen doel. Twee weken na het transport gaan nog twee vrijwilligers richting Oekraïne die dan graag houdbaar voedsel mee willen nemen voor zo’n 180 gezinnen. Het gaat hierbij om conserven, pasta, soep, knakworst, koffie, thee, smeerkaas etc. Ook verzorgingsproducten zoals shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstel etc. alsmede speelgoed en kleding zijn ook welkom.

Wie wil helpen kan de goederen inleveren bij Pax Kinderhulp aan de DJ Bunschotenstraat 14 te Goor. Kleding (alle leeftijden) kan in de containers van Pax Kinderhulp die buiten staan op de parkeerplaats. De openingstijden zijn maandag- en woensdagochtend van 09:00 uur tot 12:00 uur en vrijdag van 09:00 uur tot 15:00 uur.

Een financiële bijdrage is welkom op Pax Kinderhulp (Hof van Twente) NL 06 RABO 0301396892.