Twenthe wint stadsderby door eigen goal in blessuretijd

De stadsderby tussen Hector en Twenthe eindigde vanmiddag in 0-1 door een late, gelukkige, eigen goal. Dat gebeurde ver in blessuretijd van de wedstrijd die voetballend gedomineerd werd door Twenthe dat zowel voor als na rust een aantal goede kansen kreeg maar constant Hector-doelman Koen Eekhout tegen kwam die zijn ploeg op de been hield…

Het was druk op ’t Doesgoor waar voorafgaand aan het duel een sfeeractie was met vuurwerk en groene én rode rook voor de entree van de spelers. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin Twenthe voetballend bovenliggend was en na 4 minuten de eerste grote kans kreeg via Mark Nijland. Zijn inzet werd fabelachtig gekeerd door Koen Eekhout.

Na 27 minuten kreeg Hector een goede mogelijkheid via Raoul Jimenez na een pass van Wesley Zwoferink. Laatstgenoemde moest tien minuten later noodgedwongen het veld verlaten na een botsing met Twenthe-doelman Bas Zweers die, buiten het 16-metergebied onbesuisd inkwam en daarbij zelf ook een hoofdblessure opliep en vervangen moest worden. Stan Hollegien kwam bij Twenthe onder de lat terwijl Zwoferink werd vervangen door Joeri Wenderman. Dat na de blessurebreak de hervatting begon met een stuiterbal en geen vrije trap voor de overtreding wekte bij menigeen bevreemding.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Twenthespits Mark Nijland nog twee grote kansen op de 0-1 maar beide keren was het weer doelman Eekhout die Hector op de been hield.

Na rust hetzelfde spelbeeld met meer kansen voor Twenthe en een aantal gevaarlijke uitvallen van Hector dat niet ver voor tijd nog een goede mogelijkheid kreeg via Raoul Jimenez. Het leek erop dat het duel doelpuntloos zou eindigen totdat een bal, in de slotseconde, vanaf de rechterkant een bal voor de goal van Hector viel die ongelukkig werd binnen gegleden door Thijmen Schabbink die na een uitstekende wedstrijd een anti-climax beleefde: 0-1. Dat was ook direct het laatste wapenfeit van deze derby.

Door de zege is Twenthe Hector tot op één punt genaderd. Twenthe is een plaatsje geklommen naar plek 8, Hector staat 7e. Volgende week gaat Hector op bezoek bij Hoeve Vooruit, Twenthe speelt dan thuis tegen BSC/Unisson.