Rondleidingen langs Stolpersteine gaan weer van start

De Stichting Stolpersteine Goor gaat weer rondleidingen verzorgen langs de Stolpersteine die in Goor op acht locaties liggen. Ook worden er lessen gegeven op de vijf Goorse basisscholen. Bijna tien jaar geleden werden in Goor zestien Stolpersteine gelegd, gedenktekens voor de Joodse inwoners die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers zijn vermoord. Ter gelegenheid van de plaatsing van deze ‘Struikelstenen’, zoals deze ook wel worden genoemd, werd ook een boek met als titel ‘Een mens is pas vergeten als zijn naam vergeten is’, uitgebracht…

In dit boek wordt het Stolpersteine project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig beschreven, alsmede de Joodse geschiedenis van Goor en de levensverhalen van de Joodse slachtoffers. De persoonlijke verhalen worden geïllustreerd met talloze unieke foto’s uit de jaren ‘30 en ‘40. Dit boek is nu weer te koop bij The Read Shop, Boekhandel Struik en Primera voor €12,50.

De Stichting Stolpersteine Goor is eveneens aan het onderzoeken of er QR codes geplaatst kunnen worden bij de Stolpersteine. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van de telefoon de informatie te krijgen over de slachtoffers, hun achtergrond en daarbij ook unieke foto’s.

De Joodse familie Wollf woonde destijds aan de Deldensestraat 82

Wie een rondleiding wil met een groep langs de Stolpersteine met uitleg op de Joodse begraafplaats) kan contact opnemen met Gerrit Alink: moc.liamgnull@7591knila.tirreg of via telefoonnummer 06-24361536. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.