100-jarige Oranjevereniging start festiviteiten met opening expositie

In het Goors Historisch Museum is gisteren de aftrap verricht van het 100-jarig jubileumjaar van de Oranjevereniging Goor. Dat gebeurde met de opening van een mooie expositie over het Koninklijk Huis. De openingshandeling werd onder grote belangstelling verricht door loco-burgemeester Rohaan en voorzitter Henk Meijerink van de Oranjevereniging.. Rohaan onderstreepte in haar toespraak de verbindende factor die de Oranjevereniging Goor al een eeuw lang is…

Oranjeverenigingsvoorzitter Henk Meijerink dankte vooral conservator Gerdien Smeenk van het Goors Historisch Museum en het Oranjemuseum in Diepenheim voor de ondersteuning. “Een archief hadden we niet, ook omdat dat in de Tweede Wereldoorlog compleet is vernietigd. Zonder de inzet van Gerdien en het Oranjemuseum in Diepenheim was deze tentoonstelling er nooit gekomen.”

De expositie bestaat uit fraaie Oranje-relikwieën, foto’s en schilderijen. Ook de band tussen Goor en het Koninklijk Huis wordt belicht. De Oranjevereniging Goor beschikt nu ook een website die te vinden is via deze LINK. Daarop onder meer het laatste nieuws rond Koningsdag 27 april en het speciale Oranjeboekje daarop is te downloaden.

Voor het Goors Historisch Museum was het ook een heuglijke dag. Na drie maanden gesloten te zijn vanwege de hoge energieprijzen, gaan de deuren dinsdag weer open voor publiek. De expositie is te zien van 4 april tot en met 12 mei.