Vereniging Hof van Twente-Kiev Pechersk haalde 89.000 euro op

De Vereniging Hof van Twente-Kiev Pechersk heeft in het afgelopen jaar €89.000 opgehaald voor hulp aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Dat geld is bijeengebracht door een groot aantal spontane donaties van grote en kleinere bedragen. en acties van kerken, koren, scholen en andere organisaties. Daarnaast doneerde de stichting Franje Hof van Twente een gebruikte rolstoelbus voor een charitatieve instelling in Kiev, die volgeladen afreisde met medische goederen. Van het totaalbedrag is iets meer dan de helft inmiddels besteedt…

Zo werd via Pax Kinderhulp Hof van Twente geld besteed voor de inrichting in Goor van een gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Verder heeft de vereniging in 2022 een tiental generatoren, medicijnen en andere medische goederen aangeschaft voor een ziekenhuis en sanatorium in Kiev en voor een ziekenhuis in Prylucky. Het kinderziekenhuis nr. 7 in Kiev, waar de vereniging al meer dan 30 jaar contact mee heeft, kreeg een zogenoemde ultrasone sensor voor een ECG apparaat voor het maken van hartfilmpjes.

In totaal is in 2022 € 28.700 is uitgegeven, deels aan lokale hulp aan vluchtelingen maar vooral aan de aanschaf en het vervoer van humanitaire hulpgoederen voor instellingen in Oekraïne.Een districtsziekenhuis in Pryluky kreeg 65 gebruikte ziekenhuisbedden voor bijna €15.000 inclusief transport. Ook een revalidatiecentrum in Kiev werd geholpen met een drietal zuurstof-concentrators.