Woningbouwplannen Op Stoom ter inzage, 11 en 18 april informatiebijeenkomsten

De bestemmingsplannen voor de eerste woningbouwplannen van het project Op Stoom kunnen vanaf komende donderdag, 6 april, worden ingezien. Het gaat om de bouw van circa 30 grondgebonden woningen in het deelgebied ‘Stoombad’, vernoemd naar het voormalige zwembad. Daarnaast biedt het plan plek voor circa 80 grondgebonden woningen en appartementen in deelgebied ‘Parkrand Zuid’, naast de wijk Hogenkamp. Op 18 april is er een inloopbijeenkomst voor de omwonenden van deze twee deelgebieden. Daarnaast heeft het college het deelgebied ‘Sportrand’ aangewezen als locatie voor woonwagenstandplaatsen. Hiervoor is een inloopbijeenkomst gepland op 11 april…

Van de 110 woningen zal woningcorporatie Viverion circa 30 sociale huurwoningen realiseren in het deelgebied Parkrand Zuid. Daarnaast is er in beide gebieden ruimte voor ongeveer 55 projectmatige woningen en zal de gemeente zelf de overige bouwkavels uitgeven via de kavelwachtlijst. Als na de inzageperiode het bestemmingsplan definitief kan worden vastgesteld door de gemeenteraad, wordt volgens de huidige planning begin 2024 de grond bouwrijp gemaakt. Naar verwachting start de werkelijke woningbouw vanaf eind 2024.

Voor de buurtbewoners van de deelgebieden organiseert de gemeente op dinsdagavond 18 april van 17:30 tot 20:00 uur een inloopbijeenkomst in het Projectbureau Op Stoom op het TSB-terrein. Voor de buurtbewoners van de Sportrand (Gruttostraat) organiseert de gemeente op dinsdagavond 11 april van 17:00 uur tot 19:00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis.