Veel activiteiten tijdens Open Dag Op Stoom

Exact vijf jaar na de oprichting van HofMarketing wordt op het voormalige TSB-terrein waar ze gevestigd zijn de Vol Op Stoom Open Dag gehouden en staan de deuren van 12:00 uur tot 16:00 uur open. Bijna alle ondernemers op het terrein doen mee en geven het publiek een uniek kijkje achter de schermen. Ook voor de jongste bezoekers is er van alles te beleven en ontdekken. De toegang is gratis…

HofMarketing heeft allerlei algemene activiteiten georganiseerd, zoals een speurtocht, een ‘sokken- challenge, vlaggetjes om te knutselen, springkussens, schminkers en een toeristische markt om nog meer van de Hof te laten zien. Maar ook de bedrijven zelf hebben een programma samengesteld zoals een braderie van Landhuisliving met HBG Goor dat ook een wedstrijd spijkerbroek hangen of graven met een graafmachine in het zand organiseert. Bij bierbrouwerij De Olde Bandiek is live muziek, een bierproeverij en een demonstratie bier brouwen.

Pax Kinderhulp is eveneens present en verkoopt traditionele hapjes uit Oekraïne en artikelen uit het naaiatelier te koop waarvan de opbrengst ten goede komt aan kinderhulp. Bij de naastgelegen Voedselbank Hof van Twente wordt uitgelegd waarom ze zo belangrijk zijn en kun je een gevulde krat bekijken.

Bij het Projectbureau Op Stoom zie je hoe het terrein er eerst uitzag en tegelijk een blik op de toekomst. Ook is er een exclusieve expositie van zestien portretten van Joke Holtrust op touw gezet in een van de fabriekshallen. Een eerbetoon aan de plek die Goor zoveel gebracht heeft én aan de mensen die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn.

Ook de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente (OPO) presenteert zich evenals Ingenieursburo DTAB waar bezoekers bliksem kunnen maken of aan de slag kunnen gaan met een bouwpakket van staal. Ook de diverse kunstenaars op het terrein zijn aanwezig én er rijdt een stoomtreintje over het terrein.