BBB slaat ook in de Hof genadeloos toe

Evenals in het grootste deel van Nederland heeft de Boer Burger Beweging ook in de gemeente Hof van Twente genadeloos toegeslagen. De BBB behaalde in de Hof maar liefst 43,2% van de stemmen tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten gisteren. Dat ging met name ten koste van het CDA dat maar liefst 16,8% van de kiezers kwijtraakte en het moet doen met 9,3% van de kiezers. Ook de VVD behaalde 9,3% van de stemmen en leverde ook iets meer dan 9% in. De PvdA kreeg 6,7% van de stemmen en leverde 3,5% in. Het met de socialisten samenwerkende GroenLinks moest het doen met 5,2% van de stemmen…

Verder valt op dat van de kleinere partijen Forum voor Democratie bijna 11% inlevert en niet meer dan 2,3% van de stemmen over houdt in de Hof, de PVV wat inlevert en blijft steken op 3,8% terwijl nieuwkomer JA21 binnen komt met 3,5%. Ook D66 en de SP verliezen lokaal terrein en moeten het doen met respectievelijk 3,3% en 2,3% van de stemmen. De Partij voor de Dieren kreeg 2,2% terwijl de nieuwkomers Volt en SLT 2% binnen haalde in de Hof van Twente. De Christen Unie kreeg anderhalf procent terwijl 50+ blijft steken op maar 1,3% en dus meer dan 2% van de kiezers voor Provinciale Staten is kwijtgeraakt. BVNL, Alliantie, de SGP en Jezus Leeft kwamen niet boven de 1%.

De opkomst was hoog in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente. 70,7 van de kiesgerechtigden bracht een stem uit. Voor het Waterschap Vechtstromen, waar Goor onder valt, was dat 67,47%. De uitslag van de waterschapsverkiezingen komt later.