Haanstra’s Fanfare wordt theaterspektakel

De beroemde film Fanfare van de Goorse cineast Bert Haanstra wordt 65 jaar na dato een theaterspektakel. Dat gebeurt in de plaats waar de film destijds is opgenomen: Giethoorn. Dat dorp in de Kop van Overijssel staat komende zomer vier weken lang in het teken van dat theaterspektakel dat het verhaal vertelt over Fanfare Kunst & Vriendschap, 65 jaar later. De kleinzoon van de dirigent van de fanfare wil het muziekgezelschap van zijn opa nieuw leven in blazen. Maar net als 65 jaar geleden lijkt er tweespalt te ontstaan die beteugeld moet worden…

Aan de rand van Giethoorn wordt een theater opgebouwd waarbij de pittoreske omgeving met grachten, slootjes, bruggen en riet gedekte daken letterlijk het decor vormen. Scriptschrijver Louis van Beek en regisseur Anne de Blok (foto) gebruiken voor het nieuwe verhaal veel vertrouwde elementen uit de film. Een fanfare speelt de muziek uit de film live tijdens de voorstelling. Daarnaast zijn er nieuw gecomponeerde muziekstukken met nieuwe liedteksten te horen.

Giethoorn theater Fanfare ©Theater De Meenthe/Wilbert Bijzitter

Fanfare wordt van 21 juni tot en met 15 juli twintig keer opgevoerd. Het publiek krijgt voor de voorstelling een driegangendiner geserveerd in een van de deelnemende restaurants in Giethoorn. Het diner zit bij de prijs inbegrepen.

Tickets zijn vanaf nu te koop via www.theaterspektakelfanfare.nl.