Johnys moet nu ook om 02:00 uur dicht

Het was het enige café in Goor dat een vergunning had om in het weekeinde tot 04:00 uur open te zijn: Café- en Club Johnys. Maar die tijd is voorbij. De uitbaters van de horecagelegenheid aan de Grotestraat hebben te horen gekregen dat zij die ontheffing per direct niet meer krijgen en voortaan net als andere café’s om 02:00 uur de deuren moeten sluiten. Een fikse streep door de rekening want de mededeling komt vlak voor de drukke kerstdagen waarin ook daar de nodige festiviteiten zijn gepland. “Ongelooflijk dat we hier op dit moment mee geconfronteerd worden. Ik snap er ook helemaal niks van” zegt één van de uitbaters Boulos Kouri…

“De gemeente is er eind oktober achter gekomen dat onze vergunning al drie jaar was verlopen. Het initiatief van die ontheffing kwam altijd vanuit de gemeente. We hebben daarop een positief gesprek gehad waarin gezegd is dat we de ontheffing opnieuw aan moeten vragen. Dat hebben we direct gedaan. Na de aanvraag hebben we diverse keren gevraagd of er al duidelijkheid is maar die kon steeds niet worden gegeven. En nu vlak voor kerst krijgen we te horen dat we per direct om 02:00 uur dicht moeten.”

Het is een streep door de rekening voor het café waar veel jongeren uit Goor hun vertier zoeken. John Westerik: “We hebben met kerst verschillende dingen gepland die we nu moeten aanpassen. Het gaat ons ook flink geld kosten en dat kunnen we na de coronaperiode net niet gebruiken.”

Boulos Kouri heeft in een gesprek met burgemeester Nauta te horen gekregen dat de beslissing vast staat. “Ze maakte excuses voor de foute en late communicatie maar zegt dat er sowieso gehandhaafd gaat worden als we langer open zijn. Er is nooit wat aan de hand bij ons en onze verstandhouding met BOA’s en politie is altijd prima. Jongeren gaan nu eenmaal later uit. Daar moeten we het toch van hebben. Zo vlak voor de drukste week van het jaar is dit echt een fikse tegenvaller. Het lijkt een beetje op ondernemertje pesten op deze manier.”