Pieter van Zwanenburg wordt wethouder in Haaksbergen

Na 12 jaar wethouderschap in de gemeente Hof van Twente zou Pieter van Zwanenburg terugkeren naar de politie waar hij daarvoor werkzaam was, maar de Gorenaar blijft toch actief in de politieke arena. Van Zwanenburg, in de Hof wethouder namens het CDA, wordt in Haaksbergen namens de partij Nieuw Haaksbergen, wethouder samenleving en inwonersparticipatie. De vraag om in het College van ‘De Ster van Twente’ te komen kwam kort geleden op zijn pad. “Dat is echt een mooie uitdaging die ik niet wil laten lopen…”

Pieter van Zwanenburg (63) is vanwege zijn ervaring gekozen nadat hij solliciteerde op de vacante functie. Dat hij als CDA-er nu voor een andere partij de wethoudersfunctie bekleedt is volgens van Zwanenburg niet raar. “Dat gebeurt wel vaker. Het CDA had de posten al ingevuld en ze wilden een ervaren man namens Nieuw Haaksbergen voor deze functie.”

Johan Niemans wordt de tweede nieuwe wethouder naast burgemeester Rob Welten en krijgt de portefeuille financiƫn, economie en duurzaamheid. Derde wethouder is Herman Scholten van het CDA, die in de afgelopen vier jaar al wethouder was in Haaksbergen. Van Zwanenburg blijft. ondanks zijn verkassing in de politieke arena, gewoon in Goor wonen.