Rikkert staat voor terugkeer in de raad: “Moeten zichtbaar zijn”

Hij is vastberaden om weer terug te keren in de raadszaal. Gorenaar Eric Rikkert. De ras-CDA’er is de nummer vier op de lijst bij de lokale christen-democraten en was al veertien jaar eerder raadslid in de gemeente Hof van Twente. “Ik wil graag een bijdrage leveren om het vertrouwen in de politiek weer te herstellen”, aldus Rikkert. Naast de stijgende verbazing rondom het ICT-debacle wil hij bovenal met een positieve blik kijken naar zijn inzet voor ’t Twentse Haagje: “Met name de ontwikkeling van het winkelcentrum, meer activiteiten en evenementen op het plein, onderzoeken van het verplaatsen van de atletiekvereniging naar sportpark de Mossendam en woningbouw op onder andere Op Stoom.” De verkiezingen zijn op 16 maart.

Hieronder een uitgebreidere verklaring van Rikkert aan onze site:

“Ik word ook niet altijd vrolijk van de (landelijke) politiek maar juist dat is de reden om erin te stappen en een
bijdrage te leveren. Raadsleden moeten verantwoording afleggen over hun keuzes en beleid. Het is belangrijk dat raadsleden zichtbaar zijn en discussies moeten niet uit de weg worden gegaan. De raad moet ook leidend zijn en het college volgend, in de praktijk is dat niet altijd zichtbaar. In de Hof heb ik mij verbaasd over de ICT problematiek die de burgers in de Hof veel geld kost en wie pakt cq draagt de verantwoordelijkheid hiervoor?

Rapport
Het is jammer dat de speciale Auditcommissie pas na deze raadsperiode er over gaat rapporteren. Straks moet de volgende Raad eventueel oordelen over de vorige Raad en College en dat maakt het niet sterker. Het is te vroeg om te kunnen oordelen maar ik hoop op een open debat als de auditcie met heer bevindingen komt. Heeft het voldoende aandacht gehad van de raad en het college (de interne organisatie) om deze hack te voorkomen.

Speerpunten
Daarnaast de discussies rondom het afval en terugdringen van het onderhoud. Ik realiseer mij dat er keuzes
moeten worden gemaakt maar ik vind het wel belangrijk dat de gemeente er verzorgd uitziet en niet zoals nu met soms veel onkruid op de vluchtheuvels en in de straten. Buiten Goor is er zeker ook veel te doen zoals de huisvesting in Delden, Markelo, Bentelo en Diepenheim. Daarnaast vind ik het behouden van jongeren in de kernen en buurtschappen belangrijk door het bieden van goede faciliteiten. Essentieel is samen te werken binnen de Hof en het behouden van de identiteit van de diverse kernen en buurtschappen. Daar wil ik met veel energie voor gaan.