Lauren Schinkel wint warme truien-wedstrijd

De 6-jarige Lauren Schinkel heeft de ‘Warme truien ontwerp-wedstrijd van HofPower gewonnen. De leerlingen uit groep 3 van basisschool Heeckeren. Haar tekening met allemaal warme drankjes werd door de jury in haar categorie als beste beoordeeld. Haar tekening is gedrukt op warme truien die haar hele klas vanmorgen kreeg. De uitreiking vindt normaal gesproken de laatste week voor de kerstvakantie plaats maar omdat de kinderen op basisscholen een week langer vakantie hebben als gevolg van de coronamaatregelen, is die uitreiking vervroegd.

Er waren maar liefst 996 inzendingen dit jaar en de 9-jarige Rox Goossen uit groep 6 van basisschool Elserike uit Markelo werd eveneens als winnaar uitgeroepen. Het was dit jaar alweer de 7e editie van de Warme truien-wedstrijd.

Het idee erachter is om in het kader van duurzaamheid eerst een trui aan te doen voordat de verwarming hoger gezet wordt. Een graad op de verwarming scheelt volgens berekeningen al gauw 5% op de energierekening en is goed voor het milieu. Daarom organiseert HofPower, het gemeentelijk schoolprogramma over duurzaamheid en techniek, al jaren de Warme truien ontwerp-wedstrijd. Kinderen uit de groepen 3 en 6 maken een tekening over het thema warmte/koude.