Woonwagendiscussie kan na motie weer van voren af aan beginnen

De discussie over de nieuwe woonwagenlocatie(s) in Goor kan naar alle waarschijnlijkheid weer beginnen vanaf het startpunt. In de raadsvergadering van gisteravond werd een motie ingediend door CDA,VVD en PvdA waarin wordt ge-eist dat er een nieuw proces wordt opgestart om te komen tot een keuze maar dan ‘via duidelijke participatieregels’. Het College van B&W stelde de eerder genoemde locatie aan de Gorterstraat op De Whee voor (foto) maar daar is geen meerderheid voor. In de motie staat ook dat er verder moet worden gekeken dan alleen de vijf locaties die eerder werden voorgesteld.

Verantwoordelijk wethouder Pieter van Zwanenburg kreeg gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering veel kritiek, met name over de inzet van bemiddelaar Frans Spekreijse die uiteindelijk tot niets leidde waardoor de politiek alsnog moet beslissen. De motie van de drie partijen is nog niet in stemming gebracht. Dat gebeurt, volgens de regels, na de stemming over het voorstel van het College tijdens de raadsvergadering die half januari op de agenda staat maar als het CDA, de VVD en de PvdA voet bij stuk houden is daarvoor dan een ruime meerderheid waardoor de verantwoordelijken opnieuw naar de tekentafel kunnen.

GroenLinks kwam ook met een motie om te onderzoeken of het zogenoemde G1000 Burgerberaad een rol kan spelen in de besluitvorming. Dat is een stichting die zeggenschap voor burgers faciliteert. Deze motie is voorlopig aangehouden.