Goorse sportclubs vrezen uitvoerbaarheid nieuwe coronamaatregelen

De aangescherpte coronamaatregelen, die gisteravond zijn afgekondigd, zijn in Goor vooral hard binnen gekomen bij de sportclubs. Die waren al verplicht om om een coronatoegangsbewijs te vragen in de sportkantines maar moeten nu ook alle sporters van 18 jaar en ouder én het publiek bij wedstrijden nu om de bekende QR-code vragen. “Het is te zot voor woorden dat de sport gebruikt wordt om de vaccinatiegraad op te krikken” zegt voorzitter Robin Kemper van vv Twenthe

“Feitelijk komt het er op neer dat een lid die geen prikken heeft gehad en twee keer in de week wil trainen én een wedstrijd wil spelen zich drie keer per week moet laten testen. Ik ben persoonlijk een voorstander van vaccinatie maar dit gaat te ver. Sport is er om de gezondheid te bevorderen en hiermee weer je juist mensen om dat te doen.” Hoe de controles door vrijwilligers moeten worden uitgevoerd zal in de komende dagen bij de diverse clubs worden bekeken.

“Wij zoeken nog mensen die bereid zijn om op zaterdagmiddag en zondag de hele dag bij de poort willen staan om iedereen te controleren” aldus een woordvoerder van SV Hector in een korte reactie. Ook is er de vrees dat wedstrijden misschien moeten worden afgelast.

Niet alleen bij sportclubs is het tonen van een QR-code nu verplicht. Ook bij zogenoemde kunstbeoefening is dat vanaf zaterdag voor volwassenen verplicht zoals bij bijvoorbeeld repetities en uitvoeringen van muziekverenigingen, zangkoren en dansgroepen. De horeca moet straks ook op de terrassen om een coronatoegangsbewijs vragen.