‘Schoolfeest verpest door 9053 mensen’ (ingezonden brief)

Naar aanleiding van de column Namens Niels van afgelopen dinsdag kwam er een ingezonden brief binnen van Dick van der Hout. Niels Kremers noemde het daarin overdreven om ’17 miljoen mensen op te hokken omdat er 545 mensen op de IC liggen’. Het triggerde van der Hout om te reageren met een rekensom die er volgens hem op wijst dat vele mensen meer ‘schuldig’ zijn aan het afgelasten van het Feest der Feesten. Lees het ingezonden stuk hieronder via ‘lees meer’…

Dick van der Hout

Ja Niels, het is toch wat. Alweer een jaar zonder Schoolfeest. Je bent vast niet de enige Gorenaar die daar vreselijk van baalt. En dat terwijl er ‘maar’ 545 mensen op de IC liggen met corona-achtige verschijnselen. Zou het ook kunnen zijn dat het niet alleen de verschijnselen van Corona zijn, maar dat het gewoon Corona is? Dat zal ongetwijfeld vastgesteld zijn door ons kundig medisch personeel dat zich nog steeds uit de naad werkt. Die sturen iemand met maar een gewoon griepje vast niet naar de IC.

Maar wat betreft die 545 mensen op de IC. Zijn dat dan steeds dezelfde mensen die al vanaf maart vorig jaar op die IC liggen? Of zou die 545 misschien een ‘dagkoers’ zijn? Zodat in werkelijkheid veel meer mensen op de IC hebben gelegen?

Ik heb het voor je opgezocht: vanaf maart 2020 t/m 8 maart 2021 hebben in totaal 9053 mensen op een IC gelegen vanwege Corona!
Dus jouw Schoolfeest is verpest door maar liefst 9053 mensen! Het moet toch niet gekker worden! Om op jouw (Schoolfeest-)terrein te blijven: daar zou je een paar helse tenten aardig mee kunnen vullen. En geloof mij maar, die mensen waren liever in de Schoolfeesttent geweest dan op de IC.

Dick van der Hout