Abemec neemt Latrago over

Het Goorse landbouw-mechanisatiebedrijf Latrago wordt per 1 februari overgenomen door Abemec uit Veghel. De vestiging van Latrago blijft in bedrijf aan de Spechthorstweg en wordt geïntegreerd binnen de verkooporganisatie van Abemec en gaat verder onder de naam Abemec Goor. De medewerkers van Latrago treden in dienst van Abemec en de vestiging blijft de huidige merken van Latrago verkopen en onderhouden, aangevuld met veel van de merken die Abemec voert.

Een consequentie van het kunnen blijven inspelen op ontwikkelingen in de landbouw was het creëren van een andere organisatiestructuur met daarbij groei naar meerdere vestigingen. Dat paste niet bij de toekomstvisie die Jürgen Dittrich voor ogen had voor zijn bedrijf, wat hem heeft doen besluiten met Abemec in zee te gaan en Latrago van de hand te doen.

Na de overname van de locatie in Goor beschikt Abemec over 23 regionale servicepunten. De vestiging in Goor vult het gat op tussen het eerder dit jaar overgenomen Mechanisatie Mariënberg in Overijsel, Abemec Ermelo en Abemec Geldermalsen.

De geschiedenis van Latrago begint in 1963 nadat twee ambitieuze jonge mensen van verschillende smederijen samen beginnen in een loods in Kerspel-Goor. Er werd destijds voor de naam Latrago gekozen: LAndbouwmachines TRActoren GOor.