Reggehof met Metropool en POPsCool op zoek naar jong muzikaal talent

De Reggehof gaat samenwerken met de Hengelose poptempel Metropool en POPsCool, eveneens uit Hengelo. Samen wordt gezocht naar jong muzikaal talent in Twente. Volgens Eric Nijhof, programmeur bij de Reggehof, is Goor met name aangesloten omdat er verhoudingsgewijs heel veel muzikaal talent zit. “Dat verdient niet alleen een podium, maar vooral begeleiding en alle aandacht.” Onder de titel ‘DO-IT! On Tour’ is een nieuw initiatief gestart om talentvolle beginnende muzikanten tot en met 18 jaar op weg te helpen. “Zij krijgen professionele begeleiding en leren elkaar kennen. Het is natuurlijk mooi als deze muzikanten en bands uiteindelijk, dankzij de coaching, zelfstandig worden”

De initiatiefnemers van DO It On Tour met Eric Nijhof (2e van links)

Solo-artiesten, singer-songwriter, bands, DJ’s en groepen kunnen zich opgeven voor een Master-class in mei waarbij ze tips en feedback krijgen. Vervolgens selecteert de organisatie zes acts. “Wij selecteren niet persé de beste acts, maar de acts die het origineelst zijn of misschien juist wel de meeste begeleiding nodig hebben. Deze zes doen vervolgens mee aan de tour.” Tijdens deze tour staan de muzikanten in totaal op acht podia door heel Twente waaronder De Reggehof. De tour wordt in het voorjaar en ook in het najaar gehouden.

Wie niet niet ouder dan 18 jaar en geen podiumervaring heeft, kun jij zelf als , deejay of met je band ongeveer vijf nummers opvoeren, en ben je helemaal enthousiast geworden voor DO-IT! On Tour? Mail dan naar moc.liamgnull@ruotnotiod. Aanmelden kan tot 16 april 2020.